Z energijsko samopomočjo sem se prvič srečala pred letom in pol. Pred desetimi leti sem imela še mnogo energije za vsakodnevna opravila, nato pa mi je z leti začela primanjkovati. Tako sem se znašla v situaciji, ko nisem več mogla normalno opravljat vsakodnevnih obveznosti in postajala sem vedno bolj utrujena.

Pritegnila me je zato, ker sem slišala, da se naučiš delati vaje, s katerimi se lahko polniš z energijo in si tako sam pomagaš. Skozi učenje energijske samopomoči sem začela pridobivat energijo tako, da so se tudi druge stvari začele počasi urejati. Recimo, skozi sem imela težave s prebavo in sedaj se začele te težave urejati. So stvari, ki so dolgotrajnejše. Normalno, da nekaj letne težave ne moremo takoj pozdraviti in da je potreben čas. Vendar se je stanje zelo izboljšalo.

Pomembno se mi zdi tudi to, da moraš pomagati prvo sebi, da lahko pomagaš tudi drugim. Saj, če nimaš sam dovolj, kako pa lahko zares daješ potem drugemu? Se pravi, če imaš sam dovolj moči in energije, si koristen tudi svoji družini, prijateljem in širši družbi v kateri bivamo. Če pride do kakšnih težav ali zapletov ki jih potrebno reševat, lažje najdem rešitve.

Z energijsko samopomočjo sem se začela ukvarjat pred približno dvema letoma, a predvsem na teoretični ravni. Prebrala sem ogromno literature na to temo in tudi samo sem poskusila delati nekatere vaje. Ključno pa je bilo, ko sem spoznala Jožeta in se je nekaj premaknilo v meni. Nato sem na njegovem predstavitvenem predavanju spoznala program energijske samopomoči in ni bilo več dvoma, da je potrebno teorijo nadgraditi z prakso. Premalo je brati o tem, premalo je razmišljat o tem, potrebno je praktično delo. Samo z delom pridejo želeni rezultati, pozitivno izboljšanje na sebi in s tem pridobijo tudi vsi okoli nas. Sedaj imam več energije, sem bolj pretočna in lažje opravljam stvari.

Lani ob tem času sem bil zelo bolan, ker sem imel zaradi pada imunskega sistema hudo vnetje trebušnih bezgavk, ter vnetje debelega črevesja. Prestal sem še operacijo slepiča in bil hospitaliziran mesec dni. Po spletu okoliščin sem prišel v skupino za energijsko samopomoč. Po pol leta intenzivnega dela se počutim boljše, kot kadar koli prej v življenju. Potrebno je biti discipliniran, izvajat vaje vsak dan in se učit. Najboljša stvar je ta, da sem šele na začetku in da se mi niti ne sanja kaj še vse sledi. Poudaril bi, da energijska samopomoč nima stranskih nezaželenih učinkov pri nobeni bolezni in situaciji v življenju in je zmeraj dobrodošla.

Pred enim letom sem prvič slišala za energetsko samopomoč in začela iskati informacije kje in kako bi lahko prišla do tega znanja. Kot mnogi sem se tudi jaz znašla v življenjski situaciji v kateri mi je zelo primanjkovalo energije in tako nisem bila v stanju premagovati osnovnih stvari, ki so se mi kopičile. Prišla sem na prvo srečanje energijske samopomoči in ugotovila, da to ni čudežna stvar, katero bi nekdo drug opravil namesto mene temveč, da je to delo, ki ga bom opravljala sama. Potrebno je bilo veliko volje in truda, da sem začela delati vaje in rezultat je pozitiven. Moje počutje je bistveno boljše, da lažje premagujem dnevne situacije, stres in težave, ki nastopijo. Spoznala sem to, da to ne pomeni, da ne moram zboleti in da se mi ne more nič zgoditi, temveč, da lahko vse te stvari lažje premagam s tem znanjem. Presenečena sem tudi nad seboj, da sedaj znam reči ne in da zaradi tega nimam slabe vesti. Mogoče sem tudi malo presenečena nad katero svojo novo reakcijo, ki jo prej nisem poznala. Dejansko sem hvaležna, da se lahko učim o sebi o drugih in da si z tem znanjem pomagam v vsakodnevnem življenju.

Preden sem začela obiskovati energijsko samopomoč, sem bila izredno neprizemljena, nisem znala živeti v sedanjem trenutku. Čutila sem pomanjkanje energije, ki sem jo nato črpala od drugih, veliko mojih odnosov je temeljijo na odvisnosti, imela pa sem tudi težave z zdravjem. S pomočjo tehnik, ki smo se jih naučili na srečanjih, sem postala bolj samostojna (energijo črpam iz zemlje in vesolja ne od drugih), zdravim vzorce in travme iz preteklosti, a se hkrati učim živeti v sedanjosti. Spremembe sem najprej začela opažati znotraj sebe, postopoma pa so spremembe začele kazati tudi navzven, predvsem z novimi življenjskimi priložnostmi in z vedno boljšimi odnosi. Energijska samopomoč mi ne predstavlja samo skupek raznoraznih energijskih tehnik, temveč način življenja.

Vesel sem, da sem se začel ukvarjati z energijsko samopomočjo. Skozi celotno življenje sem počel stvari, ki so jih želeli drugi, da jih počnem; na tak način so tudi uveljavljali svojo moč – pomoč od mene (svetovanje, posojanje denarja, organiziranje dogodkov in izpolnjevanje vsakodnevnih malenkosti/potreb ipd.). V življenju se pojavijo takšne in drugačne prelomnice, nekaterim prej nekaterim kasneje, meni se je to zgodilo pri 30 letih; počutil sem se, kot da me je »udarila strela« – bil sem v popolnem stresu, kajti pojavilo se je vprašanje, kaj sploh želim zase, kaj je moje življenje? Takšnega vprašanja mi do takrat ni zastavil nihče, začutil sem, da so potrebne spremembe, ker sem enostavno bil na »mrtvi točki« v življenju. V tem času me je prijateljica seznanila in tudi pripeljala do energijske samopomoči.

Prvi občutki niso bili ravno občutki navdušenja, vendar me je naš Jože nagovoril da poskusim; kajti težko je dati denar, če ga nimaš, za nekaj v kar nisi ravno prepričan/navdušen. Ampak vseeno sem poskusil in si zadal cilj – prva stopnja; ampak res, začele so se dogajati spremembe, zelo dobre spremembe. Ljudje, ki so želeli le korist, so izginili iz mojega življenja ter odnosi v službi ter s preostalimi ljudmi so postajali vedno boljši. Energijske vaje o katerih sem bil poučen – so »zlata« vredne. Izboljševati se je začelo finančno stanje, prav tako, so se začele uresničevati želje, katere so bile prej vedno dlje in nedosegljive; torej želje, ki jih nosim vse od otroštva v sebi, počasi postajajo resnične. Glede na to, da je navdušenje vedno večje, sem se odločil, da pot nadaljujem in želim narediti še kaj na sebi prav tako pa želim obenem pomagati drugim ljudem – najbolj me izpolnjuje oz. srečen sem, če lahko komu pomagam. Minilo je nekaj časa, ki sem ga posvetil sebi in stanje je vedno boljše; imam več energije, včasih se mi zdi, da bi lahko »skale premikal«. Delam stvari, ki jih sam želim in ne drugi ter čistim stare »grehe« z ljudmi oziroma odnose, kajti naučil sem se, da je najbolj pomembno v življenju odnos do nečesa oziroma do koga. Tudi želja po Reiki zdravljenju je bila velika – in ja, tudi tega sem se naučil!

Najbolj všeč mi je bilo srečanje spreminjanje ega, skoraj ne morem verjeti, kakšen učinek je bil. Trenutno sem popolnoma miren človek, ne rešujem več stvari s prepiri, znam uživati trenutke, vidim, da je lahko življenje tako preprosto; ja mi smo tisti, ki si ga otežimo. Priporočam vsem naj delajo na sebi, najprej imej sebe rad, potem druge (ko si srečen sam, lahko osrečiš tudi druge). Ne vlagaj energije v nekaj, kar ni pomembno zate. Uživam na tem planetu, zdaj končno živim oziroma diham. Lep pozdrav.