Srečanje za prvo čakro je sestavljeno iz enega individualnega srečanja in enim skupinskim srečanjem.

Individualno srečanje traja 45 minut. Na njem se posamezniku najprej izmerijo čakre in se mu pove v kakšnem energijskem stanju se trenutno nahaja. Svetuje se, kako lahko izboljša morebitna slaba stanja in negativne situacije v katerih se je znašel. Nato se ga napolni z novo, svežo, naravno, nevtralno zemeljsko energijo, ki jo imenujemo matriks. Naredi se tudi dodatna tehnika, katera je priprava za skupinsko srečanje. Po polnjenju se čakre uravnovesijo in začnejo delovati naravno in zdravo.

Na skupinskem srečanju se učimo občutiti naše energijsko polje ali avro. Učimo se o našem energijskem sistemu, poudarek je na prvi čakri in se naučimo izvajati ustrezne energijske vaje, s katerimi si postopoma aktiviramo prvo čakro , katera je črpalka za našo življenjsko energijo. S tem aktiviramo večjo energijsko pretočnost in tako poskrbimo, da imamo zmeraj dovolj energije v vsakodnevnem življenju.

Že po prvem srečanju se znamo sami napolniti z novo, svežo, pozitivno, naravno, nevtralno življenjsko energijo, zmeraj in kjerkoli ter kadar si to želimo. S tem si izboljšamo delovanje prve, korenske čakre za 100 %, delovanje druge ali spolne čakre za 80 % in vseh ostalih petih primarnih čaker za okoli 60 %.

Glavno sporočilo energetske samopomoči je, biti čimbolj samostojen in s svojimi lastnimi močmi doseči svoj optimum (najugodnejše stanje). Tako, da nismo več toliko odvisni od drugih: raznih energijskih pripomočkov v smislu polnjenja z energijo, tablet, zdravnikov, zdravilcev, super živil itd. Saj se naučimo sami neposredno povezati z nevtralno zemeljsko energijo, katero potrebujejo vsa živa bitja za življenje na Zemlji.