Srečanje za prvo čakro je sestavljeno iz enega individualnega srečanja in enim skupinskim srečanjem.

Individualno srečanje traja 45 minut. Na njem se posamezniku najprej izmerijo energijski centri in nato se ga napolni z novo, svežo, nevtralno zemeljsko energijo, ki jo imenujemo matriks. Naredi se tudi energijski rezervoar ali energijska jajčka. Po polnjenju se čakre uravnovesijo in začnejo delovati naravno in zdravo.

Na skupinskem srečanju se učimo občutiti naše energijsko polje ali avro. Učimo se o našem energijskem sistemu in se naučimo izvajati ustrezne energijske vaje, s katerimi si nato aktiviramo večjo energijsko pretočnost in istočasno si polnimo naš energijski rezervoar ter tako poskrbimo, da imamo zmeraj dovolj energije v vsakodnevnem življenju.

Že po prvem srečanju se znamo sami napolniti z novo, svežo, pozitivno, nevtralno zemeljsko energijo, zmeraj in kjerkoli, kadar to želimo. S tem si izboljšamo delovanje prve, korenske čakre za 100 %, delovanje druge ali spolne čakre za 80 % in vseh ostalih petih primarnih čaker za okoli 60 %.

Glavno sporočilo energetske samopomoči je, biti čimbolj samostojen in s svojimi lastnimi močmi doseči svoj optimum (najugodnejše stanje). Tako, da nismo več toliko odvisni od drugih: raznih energijskih pripomočkov v smislu polnjenja z energijo, tablet, zdravnikov, zdravilcev, super živil itd. Saj se naučimo sami neposredno povezati z nevtralno zemeljsko energijo, katero potrebujejo vsa živa bitja za življenje na Zemlji.